Java, Indonesie Voor de Eerste Keer

Java, Indonesie Voor de Eerste Keer


Voel je je aangetrokken om naar Indonesie te reizen maar weet niet waar te beginnen?

* * *

 
Enkele van de redenen waarom veel Europeanen Maleisie en Thailand verkiezen boven Indonesie zijn onder andere de prijs van het vliegticket en vooral de grootte en uitgestrektheid van Indonesie.

Als Indonesie nog een grote onbekende is voor jou, maar je hebt interesse om dit prachtige exotische land te bezoeken, dan raad ik je aan om bij een eerste bezoek voor het eiland Java te kiezen. 
Waarom? Java is het hart van Indonesie en je kunt er alles vinden wat je zoekt in een ver, exotisch en zelfs mysterisch eiland; adembenemende landschappen met watervallen, rijstvelden tot buitenaardsaandoende vulkanen en natuurlijk tal van tropische stranden afgeboord met kokospalmen.

Of je nu kiest voor cultuur, natuur, of je nu budget reist of luxueus, je gaat een reis van je leven meemaken. Al de geuren, al de geluiden die je voor de eerste keer ervaart, zullen bijdragen dat je dit land beetje bij beetje zal leren begrijpen en kennen.


1.) Jakarta, mooi en modern, maar ook hectisch en uitdagend
Jakarta is de drukste stad op het meest bevolkte eiland in de hele wereld. Het zal je dus niet verbazen dat het er drukker is dan wat je tot dan toe hebt meegemaakt.

De files en verkeersopstoppingen zijn legendarisch te noemen en je moet het meemaken om het te geloven. Met markten, museums, nachtclubs, shoppingcentra in deze hoofdstad van Indonesie, zul je je gegarandeerd niet vervelen. 

Wat te zien in Jakarta:
Ultra moderne shoppingcentra
De oude historische stad met oude haven in noord-Jakarta
Monas, het icoon van de stad



Hoe je te verplaatsen in Jakarta?
Taxi is normaalgezien veilig en nog steeds goedkoop / UBER is ook in Jakarta actief en zeer populair
Ojek : bromfietsservice met chauffeur
Bajaj : soort van Tuk Tuk zoals in Thailand

Je bent niet in Jakarta geweest als je niet minstens in een van de geweldige restaurants bent gaan eten, fine dining van wereldklasse met een uitgebreide keuze van de locale keukens.
'Tugu' groep heeft een enorme selectie van traditonele gerechten op topniveau in een adembenemende setting zoals je enkel zou verwachten in topklasse.
Ze hebben verschillende restaurants maar 'Kunstkring' is veruit mijn favoriet.

Kunstkring Paleis - via



2.) Bandung
De hoofdstad van West Java. Reis met de trein van Jakarta naar Bandung, je zult onder de indruk zijn van het landschap. 
Bandung is een zeer populaire uitstap voor mensen die in Jakarta wonen en is te bereiken in ongeveer 2 uurtjes vanuit de hoofdstad van Indonesie. Deze universiteitsstad is omgeven door vruchtbare rijstvelden en er is een rijk koloniaal verleden en geschiedenis te ontdekken in onder andere de architectuur.

3.) Treinreis naar Yogyakarta, beleef deze traditionele stad en bezoek de grootste Boedhistische stupa in de wereld, Borobudur.
Gedateerd uit de 9de eeuw, Borobudur is een oud Boedistisch tempelcomplex (stupa) dat teruggevonden is vanonder een dikke laag vulkanisch as en jungle waar het voor vele jaren verborgen was en maar pas teruggevonden in 1814. Is nu geklasseerd in het UNESCO werelderfgoed en is de meest bezochte topattractie in Indonesie.
Zwerf rond tussen de gigantische stenen stupas en afbeeldingen, vraag je af hoe het leven eruit moet gezien hebben van de mensen die hier geleefd, gewoond en hun godsdienst beleeft hebben en die ook verantwoordelijk zijn voor het prachtige vakmansschap van onder andere het beeldhouwwerk.



4.) Malang en Bromo Vulkaan
Centraal Java is heel authentiek en heeft een eigen sfeer. Een bezoek aan Java is niet compleet zonder een bezoek aan de stad Malang. Ga naar de Bromo vulkaan, het spirituele hart van Java.
Voeg ' beklim de berg Bromo bij zonsopgang' en 'eilandhoppen in de Karimunjawa archipel' tot je lijstje en ervaar de Javaanse tropenzon.

Geniet een Indonesisch Onbijt met een geweldig panorama op de Bromo Vulkaan.
Check Hotel Tugu Malang als je deze unieke belevenis wil ervaren.


5.) De culinaire wereld die je niet mag missen tijdens een rondreis door Indonesie

Gado Gado : Gado Gado is een klassiek Indonesische salade met prinsesbonen, aardappelen, wortelen, kool en sojascheuten, versierd met gekookt ei in schijfjes en overgoten met een rijke verse pinda-saus. Gado Gado is een heerlijk gerecht en kan beschouwd worden als een volwaardige maaltijd. Je kunt Gado Gado krijgen over heel de Indonesische archipel maar de uitvoering ervan zal verschillen van streek tot streek.


Sate : gemarineerd vlees in stukjes op een satee-stokje, gegrild en geserveerd met een saus

Soto ayam : traditioneel Indonesische soep lekker op smaak gebracht met de beste lokale ingredienten, wordt ook Javaanse kippensoep genoemd

Sambal : is een kruidige en mogelijk pikante saus, typisch uit Zuidoost-Azie en in de simpelste uitvoering is het slechts een samenvoeging van chilli-pepers en zout.

Rendang : dit gerecht staat met reden bovenaan de lijst van lekkerste eten van de wereld. Runds-Rendang is een zeer populair Indonesisch gerecht bestaande uit rundsvlees dat samen met kokosmelk en tal van kruiden enkele uren heeft gestoofd totdat het vocht volledig opgenomen is en er enkel een fantastisch resultaat overblijft.



Reistips voor je visa naar Indonesie 
Indonesie heeft onlangs voor 45 landen de visaplicht afgeschaft voor een bezoek van maximum 30 dagen; China, Rusland, Zuid-Korea, Japan, Verenigde Staten van Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Mexico, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italie, Spanje, Zwitserland, Belgie, Zweden, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland, Polen, Hongarije, Tsjechie, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, koeweit, Oman, Zuid-Afrika, 


Paspoorthouders van bovenvermelde landen dienen niet langer een visum te hebben indien ze het land binnenkomen via de luchthavens van Jakarta, Bali, Medan, Surabaya, Batam en de zeehavens van Sekupang, Batam center, Batam, Sri Bintan en Tanjung Uban Riau.
Eens je je verdiept in de mogelijkheden die het eiland Java biedt, je zult verbaasd wat er allemaal te ontdekken valt buiten de stadsgrenzen op een excursie naar het platteland.



Beleef Java! Beleef Indonesie!



PS : indien je nog enige details of advies wilt over je trip naar Indonesie, je bent welkom met al je vragen.
email : flawalata@me.com

18 comments:

  1. ni leptop gw rusak apa yah...kok gw ngga ngarti sedikitpun nih tulisan...hihihihi

    ReplyDelete
  2. OK FINE ini gw yg bego atau mmg gw yg ngak paham hahahaha

    ReplyDelete
  3. hehehe ini bahasa Belanda ? keren Mba :D, favorite tetep di Bromo ama Borobudur :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya nih pengen lebih nulis untuk wisatawan Belgia dan Belanda mengenai Indonesia :-)

      Delete
    2. wahh iyaa bener bangett kak, jadinya mereka lebih tau banyak deh ttg Indonesia :)

      Delete
    3. iya Mei, straight to the market jadinya juga :-) thank u :-)

      Delete
  4. Iyah kalo ke jawa ga lengkap tanpa ke Malang, mampir kota Batu konon juga berjuluk "kleine switzerland", konon. Paling cuma 1-1.5 jam dr kota Malang sampai tiba di Batu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. udara nya pun menyenangkan sama seperti di Swiss saat musim semi :) thank udah ditambahin info nya ru :)

      Delete
  5. Ongelooflijk, Ik begrijp het nog jouw post in het Nederlands. Niet elke woord, maar Ik kan nog het begrijpen.
    Maar het is echt moeilijk om die comment te typen.
    Ik mis holland heel erg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. goed om te horen, we moeten om meer te praten in Nederland dan :-)

      Delete
    2. Jangan Kak Feb, ampuuuun:D Cukup baca postingan aja deh. Hahahha...

      Delete
  6. indonesian is beautifull.. and i love indonesia

    ReplyDelete
  7. niet begrijpen dit schrijven, maar het is zeker leuk *thanks to google translate* Semoga ga gagal paham..bahah :D

    ReplyDelete

Friends, Thank you so much for reading + supporting my blog, and for taking the time to leave me a comment.
Your comment support truly means so much to me.
Have a lovely day! xo, Jalan2Liburan

INSTAGRAM FEED

@soratemplates